2017

MATTEO BEVILACQUA

Grad Kromberk

Matteo Bevilacqua cb resized

MATTEO BEVILACQUA
- klavir - 

S študijem klavirja je pričel z devetimi leti pri prof. Ferdinandu Mussuttoju. Med letoma 2008 in 2011 je sodeloval v dveh gledaliških produkcijah gledališča CSS Teatro stabile di innovazione del FVG: “Il Bicchiere della Staffa” Harolda Pinterja v režiji Virginia Libertija in “Pieri di Brazzaville” Paola Patuije v režiji Gigija Dall'Aglia. Pri enajstih letih je bil sprejet na Konservatorij ''Jacopo Tomadini'' v Vidmu, kjer je študiral pri profesorici T. Bortolin, profesorju M. Ferratiju in profesorju L. Trabuccu.


Z odliko je diplomiral leta 2017 in dodatna znanja pridobival na številnih mojstrskih tečajih doma in v tujini, kjer se je srečal z mednarodno priznanimi profesorji, Mauriziem Baglinijem, Brunom Caninom, Sybyllo Joedicke, Johannesom Kropfitschem, Danielom Rivero in Jeromom Rosejem.
Leta 2015 je prejel štipendijo »International Keyboard Institute & Festival«, ki mu je omogočila specializacijo v New Yorku pri profesorjih Arnaldu Cohenu, Claire Higuanci, Alexandru Kobrinu, Dmitryju Rachmanovu in Victorju Rosembaummu.


Izkazal se je na številnih mednarodnih tekmovanjih, kjer je prejel drugo nagrado na ''Premio Paolo Spincich'' v Trstu (leta 2009 in 2010), tretjo nagrado na “Città del Sole” v Gradežu (2012), drugo nagrado na ''Nuova Coppa Pianisti'' v Osimu (2013), tretjo nagrado na “Giuliano Pecar - Città di Gorizia” (2013), posebno nagrado na “Marco Catarsi'' v Empoliju (2014), prvo nagrado na nacionalnem tekmovanju “Don Oreste Rosso” v Martignaccu (leta 2013 in 2014), prvo nagrado na tekmovanju “Tomaž Holmar” v Malborghettu (2016) in absolutno prvo nagrado na tekmovanju “Filippo Trevisan” v Palmanovi (2016). Poleg tega se je udeležil tekmovanja za pianiste »Premio Pianistico Maria Grazia Fabris«, kjer je zmagal s posebno pohvalo zaradi izkazane tehnične dovršenosti in izjemne muzikalnosti. Leta 2017 je sodeloval na Mednarodnem tekmovanju ''Murai Grand Prix'' v Varaždinu (HR), kjer se je uvrstil na tretje mesto s 96 od 100 točk.


Za seboj ima že več klavirskih recitalov, leta 2017 je nastopil tudi z Maestrom Brunom Caninom v okviru koncertne sezone Amici della Musica v Vidmu.

 

                 P R O G R A M :                 

               

Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Sonata za klavir št. 32 v c-molu, op. 111
I. Maestoso - Allegro con brio ed appassionato
II. Arietta- Adagio molto semplice cantabile

Frédéric Chopin (1810-1849)
Poloneza-fantazija za klavir št. 7 v As-duru, op. 61

* * *
Maurice Ravel (1875-1937)
Gaspard de la nuit. Tri pesmi za klavir Aloysiusa Bertranda:
Ondine - Lent
Le gibet - Très lent
Scarbo - Modéré

Koncert je nastal v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica,
Občino Brda in italijanskim društvom Progetto Musica.

. . . 

MED ZVOKI KRAJEV / NEI SUONI DEI LUOGHI

Koncert je organiziran v duhu čezmejnega sodelovanja v sklopu festivala Med zvoki krajev/Nei suoni dei luoghi, ki se mu v Kulturnemu domu Nova Gorica pridružujemo že od samega začetka leta 1999. Koncerti tega posebnega poletnega festivala z glasbo plemenitijo kulturno dediščino številnih zanimivih krajev v Italiji in Sloveniji. Festival, ki letos vključuje 33 koncertov tako mednarodno priznanih kot mladih glasbenikov, nudi priložnost predstavljanja tudi slovenske glasbene ustvarjalnosti in poustvarjalnosti ter s tem prepoznavnosti Slovenije in obmejnih krajev v širšem mednarodnem prostoru.

. . .

MED ZVOKI KRAJEV PASICA resized6

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy