2018

TRIO ART - Veronika Brecelj, Dorottya Standi in José Andrés Navarro

Dvorana Frančiškanskega samostana Kostanjevica

Francisek 18 5 TRIO ART 600x400

TRIO ART

Veronika Brecelj, violina
Dorottya Standi, violončelo
José Andrés Navarro, klavir

* * *

Veronika Brecelj (1994, Slovenija) je februarja 2017 z odliko opravila dodiplomski študij violine na Universität der Künste v Berlinu pri prof. Tomasz Tomaszewskemu. Magistrski študij nadaljuje v razredu prof. Silvie Marcovici na Kunstuniversität v Gradcu. V šolskem letu 2015/16 je bila na isti univerzi na izmenjavi v razredu prof. Borisa Kuschnirja. Veronika je večkratna nagrajenka mednarodnih tekmovanj in trikratna prvonagrajenka državnega tekmovanja Temsig. V letu 2012 ji je Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana podelil Škrjančevo nagrado za umetniške dosežke. Kot solistka se predstavlja na številnih samostojnih recitalih in festivalih v Sloveniji, Italiji, Avstriji, Poljski, Nemčiji in na Nizozemskem. Igrala je z RTV simfoničnim orkestrom na festivalu Imago na Kongresnem trgu v Ljubljani, s Komornim orkestrom Slovenske filharmonije v abonmaju Kulturnega centra Lojze Bratuž ter s simfoničnim orkestrom Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana v Slovenski filharmoniji. Redno izpopolnjuje svoje znanje na mednarodnih mojstrskih tečajih pri priznanih profesorjih kot so H. Rosenberg, I. Ozim, P. Vernikov, I. Gitlis, K. Wegrzyn, Y. Kless.

José Andrés Navarro (1995, Bolivija) je študent klavirja v razredu prof. Balasz Szokolaya na Univerzi za glasbo Franz Liszt v Weimarju (Nemčija). V letu 2016/2017 je za izmenjavi pri prof. Milani Chernyavski na Kunstuniversität v Gradcu. Svoje znanje izpopolnjuje tudi pri drugih priznanih profesorjih kot so Paul Badura-Skoda, Janina Fialkowska, Ruben Dalibaltayan, Bernd Glemser, Matti Raekallio in Bernd Goetzke. Je nagrajenec številnih mednarodnih in državnih tekmovanj (International Piano Competition and Festival of Julia Crane, Claudio Arrau International Piano Competition in Quilpue in številnih drugih). Kot solist je nastopil z Orchestra del Encuentro de Jovenes Musicos Bolivianos, Göttingen Academic Orchestra, Jena Philharmonic Orchestra in z Norddeutsche Philharmonie Rostock.

Dorottya Standi (1993, Madžarska) je z odliko diplomirala na Kunstuniversität v Gradcu pri prof. Rudolf Leopoldu, pri katerem nadaljuje tudi magistrski študij violončela. Je dobitnica številnih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih (2. nagrada na David Proper cello competition 2013, Harmonia Klassika 2014 in številna druga). Kot solistka nastopa na samostojnih recitalih na Madžarskem, v Lichtensteinu, na Finskem in Poljskem. Igrala je z Zalaegerszeg Symphonic Orchestra ter Savaria Symphonic Orchestra. Je soustanoviteljica kvarteta Equalis, s katerim so leta 2016 dobili 1. nagrado na String Quartet Competition v Gradcu. Svoje znanje redno izpopoljuje pri znanih profesorjih kot so Heinrich Schiff, Claudio Bohorquez, Franz Bartolomey, Eberhard Feltz, Patrick Demenga in Marko Ylönen. Je štipendistka Forum Hungaricum in Keltenklang.

Klavirski trio Art je nastal iz najboljših študentov na pobudo profesorja komorne igre Chia Chou na graški univerzi. Trio je začel delovati oktobra 2017, dva meseca kasneje pa se je že udeležil mednarodnega tekmovanja Martha Debelli v Gradcu in osvojil nagrado za najbolj perspektiven trio tekmovanja.

* * *

Program:


Joseph Haydn:
Klavirski trio št. 39 v G-duru, Hob. XV/25, “Madžarski trio”
Andante
Poco adagio, cantabile
Rondo a l’Ongarese: Presto

L. van Beethoven:
Klavirski trio št. 1 v D-duru, op. 70 
Allegro vivace e con brio
Largo assai ed espressivo
Presto

D. Shostakovich:
Klavirski trio št. 1 v C-molu, op. 1 

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy