2018

40-LET PRIZME OPTIMIZMA

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Big Band RTV Slovenija 1

* * *

40 LET RAZVEDRILNE ODDAJE PRIZME OPTIMIZMA

Tadej Tomšič, dirigent
Big band RTV Slovenija

Gosta:
Nina Strnad
in Andraž Gartner - Canegatto

* * *

90 60 Milan Krapez Foto RTV SLO 1 90 60 Tadej Tomsic B foto Janez Kotar 1 90 60 NinaStrnad FotoJanPrpic 1 90 60 Andraz Gartner Foto Ziga Culiberg RTV SLO 1 90 60 Saso Hribar Foto RTV SLO 1


Ob obletnici razvedrilne radijske oddaje Prizma optimizma, ki po Sloveniji potuje že 40 let, njeni ustvarjalci prvega decembra vabijo v Kulturni dom Nova Gorica, kjer bo nastopil  Big band RTV Slovenija z dirigentom Tadejem Tomšičem. Z njimi bosta zapela izjemno zanimiva in povsem različna interpreta: 
vrhunska džezovska vokalistka Nina Strnad in Andraž Gartner - Canegatto,  prejemnik nagrade za najbolj obetavnega avtorja in izvajalca na Popevki 2018 - za pesem "Samo mirno, samo dalje."

Uredniki in voditelji oddaje so se menjavali, oddaja pa je »preživela«. Zadnjih nekaj let za njeno glasbeno podobo skrbi Big band RTV Slovenija z instrumentalnimi solisti in vodilnimi slovenskimi vokalisti. Njen govorni del  oblikujejo sodelavci kultne satirične oddaje Radio Ga-ga. Tokrat bodo na odru Kulturnega doma Nova Gorica: Sašo HribarJure Mastnak in Aleksander Pozvek.  Razvedrilna oddaja 1. programa Radia Slovenija Prizma optimizma je pred štirimi desetletji nastala kot studijska oddaja. Njen idejni oče je bil nekdanji urednik radijskega kulturno-zabavnega programa Vili Vodopivec, ki je tudi boter njenega imena. Prvi režiser oddaje je bil Grega Tozon, vodil pa jo je takrat že upokojeni profesor matematike in pisec šaljivih prispevkov v tedniku Pavliha in pod psevdonimom Osat tudi v Nedeljskem dnevniku — Viktor Plemelj.

Ob 40-letnici Prizme optimizma so ustvarjalci letos  pripravili oddaje v koprskem gledališču, v Domu kulture v Velenju in v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu, serijo pa zaključujejo v soboto, 1. decembra v Kulturnem domu Nova Gorica.  Kot običajno, bo oddajo neposredno predvajana na 1. programu Radia Slovenija ob 20 uri. Oddajo vodi Milan Krapež.

* * *

Vstopnina: 5 €

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy