2018

Vsi smo ljudje, glasbeno pogovorni večer

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

aleksander novak jaka ivancic 600x400

FOTO: Jaka Ivančič

VSI SMO LJUDJE
Glasbeno-pogovorni večer

Aleksander Novak, kitara, vokal
Marko Hrvatin, kitara

Nina Novak, vodenje pogovora

Vstopnina: 12 €, 10 € 

- - - 

Malo je ljudi, ki še znajo iskreno povprašati sočloveka, kako se počuti. Še manj tistih, ki bi si želeli ali upali slišati odgovor. A kantavtor Aleksander Novak navkljub vse večji odtujenosti sodobnega človeka ohranja čut za druge, kar se kaže tudi v njegovi avtorski glasbi, s katero osvaja poslušalstvo. Žametni vokal, močna besedilna sporočilnost in izjemen čut za melodiko so gotovo odlike skladb, kot so Dotik stare Ljubljane, Mesto rož, Več kot 1000 besed, Do dna, Drugačna sva in Pentlja, ki jo je pred leti zapel v duetu z Aniko Horvat. A tudi številnih drugih, ki so nastale iz srca in se dotikajo prav teh – src.


Vendar njegova zgodba ni le pripoved o ljubezni do glasbe. Je zgodba o upanju, pogumu, iskanju. Zgodba o življenju. Zaradi prirojene slabovidnosti je bil tekom dolgih let šolanja odtujen od primarne družine, zaradi česar se je v še večji meri zatekal h glasbi, ki mu je nudila pristen in varen stik s svetom. Njegovo življenjsko izhodišče je morda res drugačno od izhodišča večine, vendar navkljub temu zna ugledati mnoge priložnosti in jih tudi izrabiti v svoj prid. Je človek, ki ne trpi pomilovanja, poniževanja in ocenjevanja. Preprosto je. Ustvarja. Čuti. Živi.


8. julija letos je na Melodijah morja in sonca s skladbo Mesto rož prejel nagrado za najbolj obetavnega izvajalca, medtem, ko se je na letošnjem festivalu Slovenske popevke dotaknil Stare Ljubljane. Dovolite, da se na glasbeno-pogovornem večeru v prepletu vokala in dveh kitar ter iskrive življenjske zgodbe dotakne tudi vaših src.


Video za skladbo Dotik stare Ljubljane (Slovenska popevka 2017):
http://youtu.be/F_5ooDp5LCo

Skladba Mesto rož (Melodije morja in sonca 2017, nagrada za najbolj
obetavnega izvajalca):
 
http://www.youtube.com/watch?v=bG1rQrV2Cz4

Drugačna sva v živo iz Avditorija Portorož (2015): 
http://youtu.be/DWyFGgelmjw

Nočni obisk (Radio prvi, RTV Slo, 8. 5. 2017)

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy