2019

Vlatko Stefanovski in Big band Orkestra Slovenske vojske

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Vlatko Stefanovski in Big band Orkestra Slovenske vojske

Predprodaja vstopnic do 8. februarja 2019!

Valentinov koncert:

Vlatko Stefanovski in 
Big band Orkestra Slovenske vojske
 

Rudolf Strnad, dirigent

. . . 

Big band Orkestra Slovenske vojske poleg velikega koncertnega orkestra, protokolarnega orkestra in komornih skupin predstavlja pomemben del dejavnosti Orkestra Slovenske vojske. Orkester se je z zasedbo Big banda prvič predstavil kmalu po ustanovitvi leta 1996. Sestavljajo ga izvrstni inštrumentalni solisti, ki sooblikujejo kvaliteten ansambel. Do leta 2009 je Big band vodil tedanji namestnik poveljnika orkestra Jani Šalamon, od takrat naprej ga vodi Rudolf Strnad. Veliko skladb, ki jih Big band izvaja, je avtorsko ali aranžersko delo mojstra Jožeta Privška. Ob tem bogatem opusu se ansambel posveča tudi izvajanju skladb in priredb sodobnih slovenskih skladateljev in aranžerjev funk, soul, latin jazz in fusion stilov. Ansambel je gostoval že na skoraj vseh odrih po Sloveniji tako za potrebe Slovenske vojske kot na javnih koncertih in prireditvah (Festivali Lent, Junij v Ljubljani, MareziJazz, Dnevnikove Gazele), na dobrodelnih dogodkih Rdečega križa Slovenije, Rotary ter Lions klubov in izobraževalnih koncertih za mladino. Koncertiral je tudi v Bruslju, Neaplju, na Madžarskem, v Avstriji in na Kosovu. Sodeloval je že z mnogimi odličnimi vokalnimi in inštrumentalnimi solisti in skupinami. V Novi Gorici se bo tokrat predstavil s svetovno znanim kitaristom Vlatkom Stefanovskim.

Vlatko Stefanovski se je rodil leta 1957 v Prilepu v Makedoniji v gledališki družini. Pri trinajstih letih je začel igrati kitaro. V poznih najstniških letih je ustanovil skupino LEB I SOL, ki je postala ena od vidnejših skupin na glasbeni sceni nekdanje Jugoslavije. S skupino je izdal štirinajst albumov in nastopal po vsem svetu. Od sredine devetdesetih let 20. stoletja je Stefanovski razvil uspešno solistično kariero. V zadnjih letih je nastopal in snemal po vsem svetu z znanimi glasbeniki, kot so Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg, Gibonni, Jan Akkerman, Theodosii Spassov, Stefan Milenković, Kudsi Erguner, Manu Katche, Toni Levin in številni drugi. V zadnjem času ustvarja tudi glasbo za film, gledališče in balet. Kot solist je Vlatko nastopal in snemal s številnimi orkestri in zasedbami, med drugim tudi z londonskim simfoničnim orkestrom, simfoničnim orkestrom MDR Leipzig, orkestrom Filharmonije Monte Carla, orkestrom Tonkünstler z Dunaja, orkestrom Simphonieta iz Sofije, orkestrom Slovenske filharmonije in drugimi. Stefanovski je znan po svoji edinstveni kitarski tehniki in tonu. Leta 2007 je prejel častni doktorat Univerze Svetega Cirila in Metoda v Skopju na področju umetnosti.

Koncertni program zajema makedonske in slovenske nove predelave ljudskih pesmi, ter Vlatkove največje uspešnice. Prav tako bodo na koncertu izvedene sveže priredbe kultnih rock skladb, kot so Another brick in the wall, Smels like teen spirit in druge.

. . . 

Vstopnina:
16 € - v predprodaji do 8. februarja 2019,
19 € - redna cena

. . .

http://www.youtube.com/watch?v=Co__a9lAcmk

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy