2021

SPREJEM PIANISTA ALEKSANDRA GADŽIJEVA

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

2016 04 18 Glasbeni abonma ALEXANDER GADZIJEV klavir FOTO Matej Vidmar 3

V Kulturnem domu Nova Gorica se bo v ponedeljek, 27. decembra 2021, ob 11. uri odvil sprejem Aleksandra Gadžijeva, svetovno priznanega pianista in nagrajenca klavirskega tekmovanja Frédérica Chopina v Varšavi, ki velja za najpomembnejše tekmovanje za pianiste na svetu.

Aleksander Gadžijev je na 18. Chopinovem tekmovanju zastopal Slovenijo in Italijo. Na tem prestižnem tekmovanju je kot prvi pianist slovenskih korenin osvojil zavidljivo drugo mesto in prejel nagrado Krystiana Zimermana za najboljšo izvedbo sonate.

Kulturni dom Nova Gorica je z mladim pianistom še posebej povezan, saj je svoje prve koncertne izkušnje nabiral tudi na naših odrih. Naj izpostavimo le najpomembnejše: že pri trinajstih letih je samostojno nastopil v ciklu Glasba z vrtov sv. Frančiška, pri dvajsetih se je predstavil v ciklu komorne in solistične glasbe Grajske harmonije na Gradu Kromberk, leta 2015 je sodeloval na osrednji občinski slovesnosti ob prazniku kulture in naši 35-letnici, pred petimi leti pa je navdušil z recitalom v sklopu 36. koncertne sezone Glasbenega abonmaja. Veseli smo, da bomo lahko Aleksandra Gadžijeva, ki ga spremljamo že od rane mladosti in mu je v zadnjih letih uspel preboj na svetovno pianistično sceno, ponovno gostili na našem velikem odru v ponedeljek, 14. februarja 2022, na dvojnem koncertu Glasbenega abonmaja.

 

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy