KOLEDAR DOGODKOV

TINKARA KOVAČ s skupino

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Tinkara Kovac4

.

Tinkara Kovač
glasbenica, pevka, diplomirana flavtistka,
producentka, avtorica glasbe in besedil

Gostje: Vokalna skupina Singgirls


Od leta 1997, ko je izšel njen prvi single, Veter z juga, je najprej pri založbi ZKP RTV Slovenija izdala dva albuma (Ne odhaja poletje in Košček neba), od leta 2001 je za založbo Dallas Records do danes izdala še tri studijske albume (Na robu kroga, O-range in aQa). O-range je v mednarodni različici izšel tudi v Italiji (EMI) in na Hrvaškem (Dallas), kjer je leta 2012 izšel tudi poseben album priredb ex-jugoslovanskih skladb.
V petnajstih letih svojega delovanja na glasbeni sceni je prejela številne nagrade (prva nagrada na Festivalu MMS 1997, 8 Zlatih petelinov leta 1998, zlata in platinasta odličja za vse albume, druga nagrada na izboru za Evrovizijo v Sloveniji leta 1999, najboljši video in skladba na TV MP3 NOW v Londonu leta 2000, uvrstitev njene avtorske skladbe Reason Why med deset najboljših na tekmovanju ISC leta 2003, …).
S svojimi številnimi in raznolikimi zasedbami je v teh letih odigrala preko 800 koncertov v Sloveniji, Hrvaški, Avstriji in Italiji. Med pomembnejša svetovna sodelovanja na odru in v studiu uvršča Iana Andersona (Jethro Tull), Roberta Planta (Led Zeppelin), Carlosa Nuneza, Dana Laveryja, Massima Bubolo, Bungara in Paula Millnsa.
V januarju 2013 je v svoji Založbi NAI izdala posebni projekt uspavank, zazibank in glasbenih pripovedk za lahko noč v narečjih slovenske in hrvaške Istre, Furlanije Julijske krajine in Obalno-kraške regije, z naslovom “Zazibanke.” V juniju je postala predsednica Društva Vilenica, 6. julija istega leta je nastopila na 33. Festivalu melodij morja in sonca s skladbo Mars in Venera in z njo prejela nagrado za najboljšo izvedbo ter glavno nagrado festivala.
8. marca letos je zmagala na slovenskem predizboru za pesem Evrovizije, Ema 2014. S skladbo Round and round / Spet je zastopala Slovenijo na Evrosongu, ki je letos potekal v Kopenhagnu na Danskem. Uvrstila se je v finale, ki ga je preko televizijskih sprejemnikov spremljalo rekordnih 500.000 Slovencev in Slovenk.
Po vrnitvi z Danske je imela Tinkara skupaj s svojim bandom bogato poletno koncertno turnejo po Sloveniji.  

Diskografija

Ne odhaja poletje (1997)
Košček neba (1999)
Na robu kroga (2001)
O-Range (2004)
O-Range INT-L (2004)
Enigma (2004)
Spezzacuori (2005)
aQa (2006/2007)
The Best of (2009)
Rastemo (2012)
Zazibanke (2013)
Round and Round (2014)

Letošnjo sezono je začela s ciklusom koncertov po Sloveniji, v katerih se predstavlja z novo spremljevalno akustično zasedbo: Danijel Matič (akustična kitara), Dajan Brdakić (bas kitara) in David Morgan (tolkala). V nastop vključuje lokalne skupine in glasbenike, veliko je tudi dialoga s publiko. Na novogoriškem koncertu se ji bo pridružila domača vokalna skupina Singgirls pod vodstvom Mojce Maver Podbersič

http://www.tinkara.net


MojcaMaverPodbersicGlasba je tudi osebna rast, s katero si človek bogati življenje. MOJCA MAVER PODBERSIČ lahko reče, da je njeno življenje polno, saj kot glasbena pedagoginja opravlja svoj poklic z veseljem, kot da bi bil njen hobi. V tej vlogi že vrsto let sodeluje s Kulturnim domom Nova Gorica in si preko Glasbene mladine prizadeva približati otrokom kvaliteto glasbo na celotni vzgojno-izobraževalni vertikali. Vesela je, ko otroci z veseljem in navdušenjem opisujejo koncertne dogodke. Druga njena največja ljubezen pa so pevski zbori. V letošnji koncertni sezoni bo z vokalno zasedbo SINGGIRLS, ki jo sestavljajo dekleta Mladinskega zbora Šempeter-Vrtojba in deluje v okviru kulturnega društva Tojva  a.d.1200,  gostovala v novogoriškem Kulturnem domu že tretjič. S kratkim kulturnim programom so v preteklem letu obogatili otvoritev razstave ob 45-letnici revije Glasna, decembra pa skupaj z Big bandom NOVA in gospel pevko Sherrito Duran pripravili gospel večer. Pomlad jim prinaša novo sodelovanje z lansko predstavnico na Evrosongu - Tinkaro Kovač.

Predprodaja cenejših vstopnic do  petka, 3. 4. 2015 (do 17. ure): 14 €, 10 € 
Redna cena po 3. 4. 2015: 16 €, 12 €

http://www.youtube.com/watch?v=0bkN420dIug

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy