KOLEDAR DOGODKOV

RADE ŠERBEDŽIJA in skupina ZAPADNI KOLODVOR

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Rade Šerbedžija

 

.

Mednarodno priznani vsestranski izvajalec, igralec, režiser, pisec in poet, ki se na svojih nastopih v petju, recitaciji in v izjemnih vložkih polnih anekdot, dotakni vseh ključnih točk svoje kariere, in vse to ob romantični spremljavi dveh kitar, violine, harmonike in kontrabasa, svoje publike nikoli ne pusti hladne. Tokrat bo Rade Šerbedžija predstavil tudi svoj novi album Vrijeme je, draga, vrijeme je, ki je izšel pred meseci. Prav tako bo kot vedno slišati tudi nekaj etna, starogradskih pesmi, romskih balad, zimzelenih melodij in že skorajda ponarodele šansone in seveda tudi nekaj poezije. Rade v tem času ni zapustil tudi velikih platen in trenutno blesti v nadaljevanki Downton Abbey, kmalu pa ga čaka tudi režiranje prvega celovečerca.

O novem albumu Vrijeme je, draga, vrijeme je
Po štiri letnem studijskem premoru od uspešnega albuma "Ponekad dolazim, ponekad odlazim", ki ga je Rade posnel s kitarskim virtuozom svetovnega renomeja, Miroslavom Tadićem, je album "Vrijeme je, draga, vrijeme je" njegov novi izdelek z izvrstnimi, rahlo intimnimi pesmimi, a hkrati tudi hommage nekaterim velikim glasbenim avtorjem. Šerbedžiji se je na albumu pridružil uigrani band Zapadni kolodvor, kot gostje pa se pojavijo Livio Morosin, Maja Posavec, Belma Alić in Iva Štefančić. Pod likovno ustvarjanje se je podpisal Bojan Hadžihalilović iz Fabrike, pod fotografijo pa Vladan Elaković.

Poleg albuma "Vrijeme je, draga, vrijeme je" so se na prodajnih policah znašli tudi albumi banda Zapadni kolodvor "Zapadni kolodvor" ter dvojni live album Radeta Šerbedžije in banda Zapadni kolodvor "Live 2013". Karakterni vokal, izjemna interpretacija in boemska karizmatičnost, ki jo Rade prenaša v svojih pesmih, izvrsten band, ki glasbeno dopolnjuje vokalne stilizacije velikega umetnika ter glasbeni velikani, ki so se na albumu znašli kot posebni gostje na vseh treh albumih, zagotovo ne bodo nikogar pustili ravnodušnega.

Rade Šerbedžija je zagotovo ena najpomembnejših osebnosti »jugoslovanske« kinematografije in kulturnega prostora nekdanje skupne dežele nasploh. Šerbedžija je znan po svoji poeziji in izdaji kar štirih albumov. Velikega poeta in glasbenika bodo na odru spremljali Zapadni kolodvor (West rail station), band, ki je sestavljen iz vrhunskih glasbenikov, Ranko Purić – Campi, Danilo Šerbeđija in Mario Igrec- kitara, Pere Ištvančić, Nenad Jura Vrandečić – kontrabas, Antun Stašić – violina, Marjan Krajna - harmonika in manager Amir Bahtijarević.

Najljubši igralec pokojnega Miroslava Krleže, katerega klobuk je nasledil in ga nosi kot največjo relikvijo, je delal z velikimi režiserji, kot so Stanley Kubrick ,Philip Noyse, Clint Eastwood in John Woo. Občudovali smo ga lahko v filmih, kot so Mission Impossible 2, Stigmata, Mighty Joe Young,The Saint, Eyes Wide Shut, Snatch, EuroTrip, The Quiet American, Shooter, Batman Begins ...

Vstopnina: 21 €
V predprodaji do 30. novembra 2015: 17 €

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy