2015

»TV AVANTURA«, plesno gledališka predstava za otroke

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

tv avantura

»TV AVANTURA«, plesno gledališka predstava za otroke

Primerno za vse triade OŠ
(zlasti pa II. in III. triado)

Izvajalci: KUD Plesni forum Celje (Laura Benkovič, Špela Bošnjak, Pia Jelena Džakulin,
Zala Gazvoda, Nuša Goručan, Ona Kotnik, Ana Kukovičič, Tia Krhlanko,
Alma Pleteršek-Fajfer, Rojk Štupar, Jona Veber, Zala Vrečer, Neža Zevnik, Gašper Zevnik)

Pri iskanju zanimivih in novih vsebin za  scensko ustvarjanje, v Plesnem forumu Celje  spodbujamo k vsebinskem in plesnem soustvarjanju tudi plesalce same. Tako je tudi naša najnovejša predstava »TV AVANTURA«  nastala iz zgodbe, ki jo je napisala ena izmed mladih plesalk Zala Gazvoda.

Zgodba obravnava medij televizije in njen močan vpliv na mlade. Veliko mladih presedi ob televiziji ali računalnikih ure in ure. Namesto, da bi se družili z vrstniki, se družijo z mediji ter si prijatelje  in vzornike iščejo v medijskih junakih.

V naši zgodbi glavni junakinja pri gledanju televizije čudežno »pade« vanjo. Najprej ne dojame, da je tudi sama postala del TV programa, zato prestrašeno in na skrivaj opazuje dogajanje na drugi strani televizije. Počasi se ji odpirajo nove perspektive gledanja in doživljanja junakov »iz ozadja«. Skozi različne programe spoznava številne junake iz risank, se z njimi druži in zabava, z nekaterimi  se prepira, v filmih se rešuje iz nevarnih prizorov, pade v reklame, navija za naše košarkarje, v Braziliji pleše z nogometaši, sodeluje v oddaji Talenti in spozna celo slavno Lady Ga-Ga, ... Prelevi se tudi v piratko s Karibov, ... Sredi največje nevarnosti in napetosti, ko jo strašni pirat ugrabi, se nenadoma prižge luč in jo mama zbudi za šolo. Ali so bile to samo sanje?

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy