KOLEDAR DOGODKOV

POT V RAJ, r. B. Završnik, Slovenija, 2014

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

POT V RAJ, r. B. Završnik

Pot v raj
Slovenija, 2014, 85 min.

režija Blaž Završnik
scenarij Ajda Smrekar, Klemen Janežič, Blaž Završnik
fotografija Lev Predan Kowarski
glasba Laren Polič Zdravič, Andi Koglot
montaža Andrej Nagode
igrajo Ajda Smrekar (Lučka), Klemen Janežič (Žak)
produkcija Sever & Sever
festivali, nagrade otvoritveni film 17. festivala slovenskega filma
distribucija FIVIA – Vojnik


zgodba
Je lahko na jadranju nepravi čas za pravo ljubezen? Žak, mlad fant, se po smrti svojih staršev odpravi na jadrnico. V iskanju miru in spominov mu prekriža pot Lučka, pretirano zgovorna punca, ki se mu prilepi za hrbet in mu sledi vse do jadrnice v marini. Prepriča ga, da jo vzame s sabo na krov, in na jadranju po Jadranu se izkaže, da sta drug drugemu najboljše zdravilo za usodi, ki ju prestajata.

komentar o(b) filmu
"Spet ena super izkušnja, snemali smo v res norih razmerah: pod vodo, v zraku na jamboru in, seveda, v največji vročini. Domov smo prišli na smrt utrujeni in sestradani, hkrati pa polni dogodivščin in elana. Zgodba govori o fantu, ki na poti na jadrnico sreča dekle, ki ga po spletu okoliščin prepriča, da se mu pridruži. Dva človeka, vsak s svojo težavo, se na jadrnici povežeta za vse življenje. Zgodba ima neko težo, vendar smo si prizadevali, da jo pripovedujemo na način, ki ogreje srce."
Ajda Smrekar, glavna igralka

režiser
Blaž Završnik se je rodil leta 1984. Trenutno živi in dela v Ljubljani. Leta 2011 je diplomiral iz arhitekture in je trenutno absolvent filmske in TV-režije na AGRFT. Sodeloval je pri številnih gledaliških, plesnih, filmskih in TV-projektih. Od leta 2012 je del kreativne zadruge 1KZ. Za svoj kratki igrani film Nad mestom se dani je prejel nagrado vesna za najboljši kratki film na Festivalu slovenskega filma 2012.

http://www.youtube.com/watch?v=A7FeobCessE

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy