KURATORSKA RAZSTAVA

medved za splet

Arhitektura duše, telesa in srca
kuratorska razstava kuratorja Andreja Medveda
4.-25. 3. 2016

Sodelujoče umetnice: Ira Niero Marušič, Nika Zupančič, Joni Zakonjšek, Suzana Brborović

Katalog

Fotografije


O umetnicah

Suzana Brborovic Centralizacija 2015 Akril in tus na platnu 250x200cm Suzana Brborović je bila rojena leta 1988 v Kranju. Po končani Ekonomski gimnaziji v Kranju se je leta 2007 vpisala na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje, smer slikarstvo, kjer je julija 2013 diplomirala pri prof. Gorencu z nalogo Odsev zamika (Urbana krajina kot konstrukt med slikarstvom in družbeno-socialnim kontekstom). Razstavlja od leta 2010 in postavila je več samostojnih razstav v uglednih razstaviščih ter se udeležila številnih skupinskih razstav doma in v tujini. Za svoje ustvarjalno delo je prejela vrsto nagrad in priznanj.

Ira Marusic konjenica...

Ira Niero Marušič je bila rojena 13. aprila 1989 v Kopru. Od leta 2004 do 2008 se je šolala na Gimnaziji Giana Rinalda Carlija v Kopru. Oktobra 2012 je diplomirala na Akademiji lepih umetnosti v Benetkah pri profesorjih Carlu Di Racu in Eleni Ribero s tezo Il cuore nell’ arte e nella medicina (Srce v umetnosti in medicini). Nadaljuje podiplomski študij na Akademiji lepih umetnosti v Benetkah pri profesorjih Carlu di Racu in Martinu Scavezzonu. Svoja dela je od leta 2009 predstavila na več samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini.

NIKA ZUPANCIC1 Nika Zupančič, rojena leta 1978 v Ljubljani, je diplomirala (iz slikarstva) in magistrirala (iz grafike) na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Dvakrat je prejela študentsko Prešernovo nagrado, še med študijem je souredila zbornik prispevkov vidnih teoretikov o sodobni vizualni umetnosti z naslovom Prostori umetnosti. Kot štipendistka domačih in tujih državnih institucij se je izpopolnjevala v Amsterdamu (historične slikarske tehnike), Berlinu in Parizu (akademska risba na Académie de la Grande Chaumière). Med številnimi samostojnimi in skupinskimi razstavami so najpomembnejše: 10 Essl award nominees (2005 v Moderni galeriji v Ljubljani), Sosledja (2009 v Bežigrajski galeriji v Ljubljani) in Les Images de la présence absente (2012 v Cité internationale des arts v Parizu). Lani je bila nominirana za umetnostno nagrado Henkel. Kurator René Block je izbral cikel slik Fuga za Vehbi Koç Foundation v Istanbulu, njena dela pa hranijo tudi v zbirki sodobne umetnosti v Klosterneuburgu pri Dunaju Sammlung Essl in v zbirki RIKO v Ribnici.

Joni Zakonjsek Malo zarece gnezdece Joni Zakonjšek je bila rojena 22. septembra 1974 v Kopru. Po opravljeni gimnaziji je dve leti preživela v Londonu in tam dokončala Foundation Course of Art na White Chapel Art School. Nato se je leta 1996 vpisala na Akademijo za likovno umetnost v Ljubljani ter leta 2003 diplomirala pri profesorju Emeriku Bernardu in profesorju Marku Uršiču. Od leta 2004 je samostojna likovna ustvarjalka. Živi in dela v Beli krajini. Od leta 2002 je postavila vrsto samostojnih razstav v priznanih razstaviščih ter se udeležila številnih skupinskih razstav doma in v tujini. Za svoje ustvarjalno delo je prejela vrsto nagrad in priznanj. 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy