2019

Orkester Mitteleuropa: "The other side" - druga stran rocka

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

FVG Mitteleuropa Orchestra splet

“THE OTHER SIDE” - DRUGA STRAN ROCKA

Orkester Mitteleuropa
Dirigent: Igor Zobin
Program: Pink Floyd, Genesis, King Crimson,
Deep Purple, Doors, Van Halen.
Aranžma: Valter Polese

Vstopnina: 7 €, 5 €

. . . 

Simfonični orkester Mitteleuropa je bil ustanovljen s podporo Furlanije - Julijske krajine z željo po vrednotenju poklicnih glasbenih talentov na tem območju. Pod taktirko dirigenta Marca Guidarinija je leta 2017 nastopil na odru velike dvorane Kulturnega doma Nova Gorica skupaj s slovensko violinistko Mojco Gal. Tokrat pa se bo orkester predstavil pod taktirko tržaškega dirigenta, harmonikarja in skladatelja Igorja Zobina s posebnim programom "The other side" - druga stran rocka. Koncert, ki bo poustvaril vsem dobro poznane rock pesmi zasedb Van Halen, Deep Purple, Led Zeppelin, Genesis, Pink Floyd, Doors, King Crimson ter Johna Milesa in F. Mercuryja & M. Caballé, bosta snemala italijanska nacionalna radijska postaja RAI in Televizija Koper-Capodistria.

Zobin direzione malaIgor Zobin se je šolal na Glasbeni matici v Trstu, kjer danes tudi poučuje. Diplomiral je iz harmonike na Konservatoriju G. Rossini v Pesaru, nato iz kompozicije na tržaškem Konservatoriju G. Tartini ter iz orkestrskega dirigiranja na prestižni Akademiji za glasbo v Pescari pod vodstvom slovitega dirigenta D. Renzettija in tako kot  harmonikar postal prvi diplomirani dirigent v zgodovini.

Kot koncertni glasbenik in mentor uživa mednarodni ugled. Na številnih mednarodnih tekmovanjih je predstavljal Italijo, večkrat tam tudi zmagal. Sodeluje z mnogimi ustanovami, dirigenti in glasbeniki svetovnega slovesa ter priznanimi Akademijami za glasbo, kot so Estonian Academy of Music and Theater, Monash University v Avstraliji itd. Nastopal je v številnih mednarodnih koncertnih sezonah od Kanade do Avstralije, kot solist igra s Simfoničnim orkestrom RAI ter skladatelji in dirigenti, kot so G. Kurtág, S. Gubajdulina, L. Jia, S. Mälkki, A. Nanut, M. Angius, F. Nieder.

Od leta 2004 sodeluje s Slovenskim stalnim gledališčem v Trstu, kjer je oblikoval okrog 15 novih predstav v sodelovanju z imenitnimi režiserji, kot so E. Miler, J. Kica, I. Buljan, I. Pison, P. Magelli in drugi. Nastopal je tudi v SNG Nova Gorica, SNG Drama v Ljubljani in HNK Ivan Zajc v Reki.

Kot solist in dirigent tesno sodeluje s simfoničnim orkestrom Mitteleuropa, kjer ga odlikuje velika sposobnost pri uresničevanju tako klasičnih kot crossover projektov, od Beethovnovih Simfonij pa do glasbe Deep Purplov.

. . . 

Program:

F. Mercury & M. Caballé (1988)
Barcelona 

Doors (1967)
Alabama Song

King Crimson (1969)
The Court Of The Crimson King

Doors (1967)
Break On Through To The Other Side

Pink Floyd (1973)
Pink Floyd’s Suite

Genesis (1973)
Firth Of Fifth

John Miles (1976)
Music 

Led Zeppelin (1969)
Led Zeppelin’s Suite

Van Halen (1984)
Jump

Deep Purple (1972) 
Deep Purple’s Suite

. . . 

Koncertni list v italijanskem jeziku

. . .

Orkester Mitteleuropa - Deep Purple (1972): Highway Star, Black Night in Smoke on the water

http://youtu.be/6GDQWm6bRnQ

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy