Otroške likovne ustvarjalnice 2017/18

V Mestni galeriji Nova Gorica že vrsto let skrbimo za populariziranje vizualne umetnosti tudi med otroki in mladimi s skrbno izbranim pedagoškim programom. Ob aktualnih razstavah organmiziramo vodene oglede in delavnice za predšolsko, osnovnošolsko in srednješolsko populacijo. Namen pedagoško-galerijskih dejavnosti je učence naučiti opazovanja in približati galerijo kot prostor, kjer je predstavljena umetnost. Poleg tega pa otroci vseh starostnih stopenj pod vodstvom domačih likovnih umetnikov na brezplačnih ustvarjalnicah razvijajo svojo ustvarjalnost, estetsko zaznavanje, komunikacijo, ročne spretnosti in spodbujajo domišljijo. Zadovoljstvo otrok in njihovih mentorjev nas utrjuje v prepričanju, da smo na pravi poti. To je za nas velika vzpodbuda in zaveza, da tudi v prihodnje nadaljujemo to pomembno poslanstvo, ki udeležence doživljajsko obogati in ob strokovnem vodstvu pomaga pri razvijanju likovne govorice. 

Otroške likovne ustvarjalnice v sezoni 2017/18

  • 2.—27. oktober 2017

Mojca Valič: Zgradili naj bi nekaj velikega, lepega in ponosnega…  (Edvard Ravnikar)

Nova Gorica je začela nastajati po drugi svetovni vojni, potem ko je po pariški mirovni pogodbi Gorica pripadla Italiji. Severna Primorska je tako ostala brez kraja, ki bi opravljal funkcijo upravnega središča, zato se je kmalu porodila zamisel o gradnji Nove Gorice. V Tednu otroka bomo ob 70-letnici pričetka gradnje Nove Gorice tudi mi razmišljali kašno mesto si želimo. Tako kot arhitekti pred nami se bodo otroci na 20 ustvarjalnicah poizkusili z izdelavo načrta in pri tem spoznali osnove urbanizma.

  • 18.—26. januar 2018

Anja Kranjc, slikanje

Umetnica Anja Kranjc bo z otroki po ogledu razstave slikarke Katje Felle ustvarjala barvite slike s podobami in napisi ter se skušala približati stvaritvam koroške umetnice na otroški način.

  • 12.—16. februar 2018

Ana Maraž: Pustne maske

V pustnem tednu bodo otroci z umetnico Ano Maraž ustvarili svojo pustno masko. V kaj se bodo spremenili?

  • 9.—26. april 2018

Anja Kranjc: Ustvarjanje v glini

Umetnica Anja Kranjc bo mlade udeležence popeljala v čarobni svet gline. Glina je namreč material, ki nosi v sebi neskončne možnosti ustvarjanja. Je najprimernejši gnetljiv material za kiparjenje, saj jo lahko dodajamo ali odvzemamo. Kaj bo izpod otroških prstkov nastalo, si boste lahko ogledali v naši galeriji.

  • 14.—23. maj 2018

Anja Kranjc: Ustvarjanje v glini

Ponovitev aprilskih ustvarjalnic.

  • 11.—19. junij 2018

Anja Kranjc: Ustvarjanje v glini

Ponovitev aprilskih ustvarjalnic.

Informacije o otroških likovnih ustvarjalnicah: 

Mateja Poljšak Furlan 

T: 05 335 40 15
E: mestnagalerija(at)kulturnidom-ng.si 

Arhiv ustvarjalnic:

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy